Bijzonder veelzijdig

Het team

Team

Alien

Leerkracht

Wat zit ik op mijn plek op De Ontdekking! We hebben een fijn en gedreven team. Ik geniet er heel erg van om kinderen te zien groeien en zich fijn en veilig te voelen op school en in de klas. Wat fijn dat ik de kinderen hierbij mag helpen.

Team

Anne

Leerkracht

Waarom ik zo blij word van het onderwijs? Ik kan ontzettend genieten van de leergierigheid, nieuwsgierigheid en het enthousiasme van kinderen. Kinderen kunnen met zulke creatieve oplossingen en ideeën komen! Ik vind het belangrijk dat kinderen zich gezien en gehoord voelen en heb hier dus veel aandacht voor in mijn onderwijs.

Team

Bapke

Leerkracht

Wat is het toch fijn om elke dag met de kinderen aan de slag te gaan. Werken aan een rijke leeromgeving waar kinderen ruimte en tijd krijgen om nieuwe dingen te ontdekken en te leren. Leren van elkaar en met elkaar is het mooiste wat er is.

Team

Bob

Leerkracht

Lesgeven doe ik met trots en voldoening omdat je elke dag het verschil kan maken voor een leerling. Mijn doel is om een fijne leeromgeving te creëren waarin ontwikkeling en plezier centraal staan.

Team

Corina

Leerkracht

Elke dag met plezier naar je werk! Kinderen (en studenten) begeleiden in hun groei en ontwikkeling en daarbij ondersteunen in persoonlijke behoeften is wat ik met liefde doe. Samen bouwen aan een positieve én uitdagende leeromgeving waarin we met elkaar afstemmen, ontdekken en leren!

Team

Ditta

Leerkracht

Mooi en bijzonder dat er ieder jaar weer kinderen aan mijn zorg worden toevertrouwd. Iedere werkdag genieten van: groepsvorming, ontwikkeling, leermomenten, uitleggen, kinderlogica, grapjes, spontaniteit, eerlijkheid, openheid, voorlezen, vertellen, ontdekken, spel, losse tanden, tandeloze lachjes en nog zoveel meer……

Team

Dorien

Leerkracht

Met veel plezier werk ik al meer dan 20 jaar in het onderwijs. Ik heb alle groepen wel gezien, nu hebben de kleuters mijn hart gestolen. Ik vind het erg belangrijk dat ieder kind weet dat het uniek is, zich mag ontwikkelen en als persoon mag groeien. Ik vind het geweldig dat ik hier een bijdrage aan mag leveren. Zelf leer ik ook dagelijks van en met ze!

Team

Elrike

Kwaliteitscoördinator

Wat hou ik van het onderwijs: het geeft me de kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Ik zet me in voor kwalitatief goed onderwijs en een passende plek voor iedere leerling. Samen met de leerlingen, leerkrachten en ouders ontdekken wat nodig is om het kind gelukkig te zien.

Team

Emma

Onderwijsassistent

Met plezier doe ik mijn werk in het onderwijs, het mooiste hieraan vind ik het zien van de groei in de ontwikkeling van de leerlingen. Ik wil er voor de leerlingen zijn en voor hen een veilige plek creëren.

Team

Fleur

Leerkracht

Ik word ontzettend vrolijk van de mooie gesprekken die je kan voeren met de kinderen over situaties die op dat moment in of buiten de klas spelen. Ik vind het belangrijk dat elk kind zich gezien en gehoord voelt in mijn klas. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat we samen met en van elkaar kunnen leren.

Team

Gea

Leerkracht

Er is geen dag hetzelfde en dat is juist zo leuk!
Ik geniet van de nieuwsgierigheid, het enthousiasme en de stappen die de kinderen zetten in hun ontwikkeling. Het is belangrijk om tijd te besteden aan het creëren van een positieve  sfeer. Ieder kind in de groep hoort erbij en mag er zijn…op zijn of haar eigen manier.

Team

Harriët

Leerkracht

Niemand is speciaal, maar iedereen kan speciaal worden, als je maar wordt gezien. Op latere leeftijd heb ik de switch gemaakt naar het onderwijs. Een hele bewuste keuze, waar ik geen moment spijt van heb gehad. Het werken met kinderen geeft mij veel voldoening. Verbinding maken met het kind, het kind zien en zien ontwikkelen is voor mij het mooiste wat er is.

Team

Jarda

Leerkracht

Samen met de leerlingen ontdekkend leren en spelen, dat is waar ik mijzelf als leerkracht elke schooldag voor inzet. Soms in spel als medespeler, soms in de rol als coach/hulp aan de zijlijn. Met enthousiasme en met een open blik de leerlingen de wereld laten ontdekken en verkennen. Samen maken we het onderwijs!

Team

Jeanet

Leerkracht

 Nieuwsgierigheid is de kracht om vanuit jezelf te leren en te blijven ontdekken. In mijn werk vind ik het geweldig  als ik deze nieuwsgierigheid bij kinderen kan aanwakkeren. Wat is het mooi als je een inspiratiebron kunt zijn voor elkaar, nieuwe dingen leert, fouten durft te maken, leert geloven in jezelf en samen plezier maakt.

Team

Jorien

Leerkracht

Onderwijs is geen ‘kunstje’ je moet de kunst van het onderwijs verstaan. Ruim 34 jaar probeer ik deze ‘kunst’ zo goed mogelijk tot uiting te brengen. Samen met de kinderen je blijven verwonderen en leren over jezelf en de wereld om je heen, iedere dag weer  opnieuw. Het voelt als een voorrecht  om aan de basis van hun totale ontwikkeling te mogen staan.

Team

Judith

Leerkracht

Juf mogen zijn van een klas is voor mij elk kind zien en begeleiden in hun ontwikkeling, waardoor ze steeds verder kunnen groeien. Samen plezier hebben met elkaar als groep en oog hebben voor de ander. Dat ik daar een bijdrage aan mag leveren, maakt me dankbaar en daar geniet ik van!

Team

Karen

Schoolleider

Ruim 25 jaar werk ik nu met veel plezier in het onderwijs. Waarom? Omdat ik er erg gelukkig van word een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge wereldburgers. Voorwaarde is dat iedereen zich gezien voelt en leert, hoort en ontwikkelt wat kan.

Team

Karin H.

Leerkracht

Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk. Ik vind het bijzonder dat ik iets voor de kinderen mag betekenen. Ze helpen met het ontwikkelen van zichzelf op allerlei gebieden, waardoor ze met een gevulde rugzak verder het leven in kunnen gaan. Hierdoor is geen dag hetzelfde. “De toekomst van de wereld zit in mijn klaslokaal!”

Team

Kees

Leerkracht

Onderwijs geven aan kinderen is een prachtig beroep. Een stukje van hun toekomst begint op school, begint bij mij. Het ontdekken én het ontwikkelen van de talenten van de kinderen is prachtig om te zien. Samen met al mijn collega’s vormen we een kring om de kinderen heen. Dat doen we als team. Want niemand hoeft bij ons alleen leren.

Team

Marijke

Onderwijsassistent

Met veel plezier werk ik in het onderwijs, zodat ik bij kan dragen aan een leerling zijn of haar persoonlijke groei en aan alles wat diegene wil leren.

Team

Marjan

Leerkracht

Geen dag is het zelfde. “ Goedemorgen” bij de deur en die verwachtingsvolle blik. Een ‘saaie toets’ en een picknick als ontspanning, van elkaar leren bij een dode duif onder een boom, een snelle lezer die een ander helpt bij zijn boekbespreking. Zingen, een dansje, voorlezen, een nieuw doel, een extra uitleg, een nieuwe groepsregel, samen bedacht… Ik zou niet weten wat ik liever doe.

Team

Marrit

Leerkracht

Als juf geniet ik ervan om samen met de leerlingen te mogen leren, te ontdekken en plezier te hebben. Bijzonder om een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van de kinderen hier op De Ontdekking!

Team

Michelle

Leerkracht

Als leerkracht zet ik mij dagelijks in om kinderen een fijne en rijke leeromgeving te bieden. Ik geniet ervan om de kinderen te zien groeien in kennis, vaardigheden en vriendschappen. Mijn kracht zit in humor, oprechte aandacht en eerlijkheid naar de kinderen toe.

Team

Mirelle

Leerkracht

Werken met kinderen in het onderwijs is elke dag weer afwisselend en leuk. Ik vind het belangrijk om een veilige leeromgeving te creëren, zodat kinderen met plezier naar school gaan en mogen groeien in hun eigen ontwikkeling.

Team

Mirte

Leerkracht

Team

Monica

Leerkracht

Ik vind het belangrijk om een veilige leeromgeving te creëren: zodat de kinderen met plezier naar school gaan en zich gezien en gehoord voelen.

Het volgen van de leerlingen en hen begeleiden in hun leerproces maakt mij elke dag weer blij.

Team

Monique H.

Leerkracht

Leerkracht, het leukste vak wat er is. Ik vind het heel fijn om bij te mogen dragen aan de groei en ontwikkeling van kinderen. Geen dag is hetzelfde en het is nooit saai. Ik vind het fantastisch als ik een verhaal lees van iemand die door het vertrouwen van een leerkracht bepaalde keuzes heeft durven maken of toch iets bereikt heeft in het leven wat nooit verwacht was. In de klas hoop ik dat vertrouwen ook aan de leerlingen mee te geven.

Team

Monique N.

Leerkracht

Zo’n 17 schooljaren heb ik tot nu toe bij mogen dragen aan de ontwikkeling van kinderen en het onderwijs in het algemeen. Zo’n 340 leerlingen zijn dus al op pad met een stukje dat we samen tot ontwikkeling hebben gebracht. Cognitief maar ook sociaal! Een radertje zijn in dat geheel maakt mij blij!

Team

Pia

Administratief medewerker

Binnen de Ontdekking is er een enorme verbondenheid en betrokkenheid. Het is mooi om te zien dat ouders en leerkrachten samen bezig zijn om het beste uit de kinderen te halen. Samen met de kinderen op te lopen om ze te zien groeien is het mooiste wat er is!

Team

Renate

Leerkracht

Wat geniet ik van mijn werk op de Ontdekking! Mijn doel is de kinderen een veilige en fijne omgeving bieden waarin zijn kunnen groeien, bloeien en leren. Ik word blij van het contact met de kinderen en hun ouders. Met elkaar mogen we de kinderen een goede basis geven voor de rest van hun leven en dat is geweldig om te mogen doen!

Team

Rick

Leerkracht

Ik geniet van het werk in het onderwijs vanwege de humor die de kinderen meenemen, de mooie momenten die ze beleven als ze iets nieuws leren en het samen één groep zijn. Daarnaast werk je samen in een team om het beste uit de kinderen te halen en ze een stapje dichter te brengen bij ‘de maatschappij’.

Team

Sandra

Kwaliteitscoördinator

Met veel plezier werk ik al ruim 20 jaar in het onderwijs. De onbevangenheid van kinderen blijft me interesseren en uitdagen. Ik vind het fijn betekenis te mogen geven aan de ontwikkeling van kinderen. Samen met elkaar op weg te gaan naar datgene wat nodig is om het kind te laten ontdekken, verwonderen, stralen en groeien!

Team

Timon

Leerkracht

Elke dag sta ik weer met veel plezier voor de klas. Ik hou ervan om samen met de kinderen op te trekken, stevig te werken aan de basisvakken en ook tijd in te ruimen voor muziek en drama. Ik werk graag aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid van kinderen zodat ze klaar zijn voor de volgende stap in hun schoolcarrière.