Veelgestelde vragen

Welke afspraken zijn er over het halen en brengen?

Omdat we een grote school zijn met veel leerlingen is het druk tijdens het halen en brengen. Op ENKA wordt veel gebouwd en rijden busjes en vrachtwagens af en aan.  De groene omgeving en wereld vraagt om bewuste keuzes. En dat geven we onze leerlingen graag mee. Kom daarom lopend of op de fiets naar school.

Welk programma volgen jullie op sociaal en emotioneel gebied?

Op school leer je. Je speelt ook. Alleen of met andere kinderen. Vaardigheden kan je leren. Wat doe ik als ik boos, verdrietig of teleurgesteld ben? Hoe kom ik op de juiste manier voor mezelf op? Hoe maken wij samen een goede groepssfeer en gaan we op een positieve manier met elkaar om?
KWINK helpt ons daarbij.  Deze lessen geven we van groep 1 tot en met groep 8.

Wanneer ontvang ik bericht over mijn sollicitatie?

Binnen 5 werkdagen zal de afdeling personeelszaken van CNS Ede of de schoolleider contact met u opnemen.

Nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact op te nemen via 0318-619136, op werkdagen tussen 08.30 uur en 13.00 uur.
U kunt ook mailen naar 
p&o@cnsede.nl of naar directie.ontdekking@cnsede.nl

Wat zijn jullie eet- en drinkafspraken?

Aan het begin van het schooljaar is er een informatieavond. Praktische zaken worden dan besproken. Op school snoepen wij niet. Alleen als een leerling jarig is, mag er wat lekkers worden uitgedeeld. Dat mag snoep zijn, in kleine porties en makkelijk te eten.
Een tussendoortje liefst gezond, groente of fruit. Voor de lunch geldt hetzelfde. Een broodje, wat groente of fruit en gezond drinken zien wij graag.

Hebben jullie een gymzaal?

Naast de school is een mooie, nieuwe gymzaal. Twee keer per week bewegen alle leerlingen tijdens de lessen bewegingsonderwijs onder begeleiding van een vakleerkracht. Daarnaast spelen de groepen 1 en 2 elke dag buiten als onderdeel van het lesprogramma en de groepen 3 t/m 8 gaan twee keer een kwartier in de pauze naar buiten.

Wat is de leerlingenraad?

Uw kind heeft een stem! De leerlingenraad vertegenwoordigt de mening van leerlingen. De leerlingenraad is er om mee te denken, praten, overleggen, adviseren en beslissen over wat er op school en in de klas gebeurt.

Is er een logopedist, een maatschappelijk werker of fysiotherapeut werkzaam op school?

Enkele malen per jaar kunnen leerkrachten leerlingen laten screenen door een logopedist. Spraak- en woordenschatontwikkeling is belangrijk. Er is geen fysiotherapeut op school.
Een maatschappelijk werker kan adviseren of ondersteunen. Informeer daarvoor bij de intern begeleider.
Dat kan ook via de mail; Sandra Mol is bereikbaar via s.mol@cnsede.nl of Elrike Massink via e.massink@cnsede.nl.

Wat doen jullie eraan om pestgedrag te voorkomen?

Elke klas maakt afspraken over hoe we met elkaar om gaan. De lessen KWINK ondersteunen de manier van omgaan met elkaar. Een optimistische en prettige aanspreektoon staat hierbij voorop. We focussen ons op wat lukt en kan. Deze manier van omgaan bevordert positief gedrag.
Heel belangrijk is zelfredzaamheid. Hoe kom ik op de juiste manier voor mezelf of een ander op? De antipest-coördinator heeft met het team een protocol opgesteld. Kinderen weten hiervan. Thuis hebben wij u ook nodig om pestgedrag bespreekbaar te maken. Informeer daarom altijd de leerkracht als er iets speelt of als het uw zoon of dochter zelf nog niet lukt iets op te lossen.

Staat je vraag er niet tussen?

Je kan ons dan altijd even bellen 0318-645664
Of mail naar directie.ontdekking@cnsede.nl